Wat betekent domein parkeren?

Het is in meerdere situaties interessant om een domein te parkeren. Het parkeren van een domein betekent namelijk dat je de naam wel registreert, maar hier nog geen website aan koppelt. Dit betekent dat je de houder van de domeinnaam bent, maar dat je hier nog niks mee doet.

De term ‘parkeren’ is goed te duiden: je parkeert de domeinnaam nu vóór toekomstig gebruik. Denk je nu bijvoorbeeld een goed idee te hebben, maar heb je nog geen tijd om dit idee tot uiting te brengen? Dan is het parkeren van een domeinnaam ideaal. je kunt wel alvast beslag op de domeinnaam leggen, maar je hoeft er niet direct iets mee te doen.

Verschillende vormen van domein parkeren

Van het parkeren van een domein bestaan verschillende vormen. Zo is het goed mogelijk dat op de domeinnaam een melding van de provider komt te staan. Deze melding luidt bijvoorbeeld: de domeinnaam is geregistreerd, maar is nog niet in gebruik. Dit gebeurt als:

  • Als de klant niet direct een webhostingpakket afgesloten hebt
  • Als de nameservers van de provider nog aan het domein gekoppeld zijn

Besluit je om de nameservers te veranderen? Dan verander je ook de melding; een bezoeker zou vervolgens op een blanco website uitkomen.

Een andere vorm is om advertenties aan de domeinnaam te koppelen. Dit is interessant als het een domeinnaam is die door veel mensen handmatig ingetypt wordt. Ook is dit interessant als het om een domein gaat die vroeger veelvuldig bezocht werd. De kans dat er dan alsnog (veel) bezoekers op de website uitkomen, is vrij groot.